- Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με πλούσιο υλικό και Πινακοθήκη για όλες τις περιόδους της ελληνικής Ιστορίας
- Εκπαιδευτικό Λογισμικό "Θεόδωρος Στα βήματα ενός μοναχού του 10ου αιώνα", και να το αξιοποιήσετε στο σχεδιασμό μαθημάτων για τη Βυζαντινή Ιστορία.
- http://www.elia.org.gr (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, Ε.Λ.Ι.Α., με πλούσιο αρχειακό και έντυπο υλικό του 19ου και 20ού αιώνα, το οποίο αφορά κυρίως στην ιστορική εξέλιξη και πνευματική ανάπτυξη της Ελλάδας. Περιλαμβάνει, επίσης, στη διεύθυνση http://eliaserver.elia.org.gr/elia/site/content.php ψηφιοποιημένες συλλογές και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο 1834-1934: Ιστορία των Αθηνών
- http://www.ert-archives.gr (Οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ > επιλογή από την κατηγορία βίντεο: ντοκιμαντέρ επιμορφωτικό (ιστορικό, πολιτιστικό) ή από την κατηγορία Φωτογραφίες)
- http://users.hol.gr/~kokkonis (Δημήτρης Κοκκώνης ? η Νεότερη Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο ? για Ευρωπαϊκή Τέχνη 19ου αι., για Βαλκανικούς, Παγκόσμιους, Κατοχή, Ψυχρό Πόλεμο κ.ά.)
- www.de.sch.gr/mikrasia (Διονύσης Ασβεστάς - Ελλάδα 1922: Μια κιβωτός προσφύγων ? για Μικρασιατική Καταστροφή)
- www.venizelos-foundation.gr (Εθνικό Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος ? για τη ζωή και το έργο του Βενιζέλου)
- www.cslab.ece.ntua.gr/~phib/hellas/1940.htm (Φειδ. Μπουρλάς - Η Ελλάς του ΟΧΙ, 1940-44, γελοιογραφίες, αφίσες, πίνακες κ.ά.)
- http://www.bbc.co.uk/history (πρόσβαση σε ιστορικά αρχεία του BBC, ιδιαίτερος τομέας για τη σχολική ιστορία)
- www.bbc.co.uk/greek (Αρχεία της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, 1939-2005. Αρχεία ήχου για την περίοδο της Χούντας 1967-1973 και για την Τουρκική εισβολή του 1974)
- http://www.hyperhistory.com/ (περιλαμβάνει χρονολόγια για την παγκόσμια και την περιφερειακή ιστορία, χρονολόγιο των πολιτισμών και θέματα, όπως η τεχνολογία και η θρησκεία)
- http://www.eternalegypt.org (για τον αιγυπτιακό πολιτισμό με πολυμεσικές εφαρμογές)
- http://www.schoolsliaison.org.uk/kids/preload.htm (Μουσείο Birmingham, διαδραστικά παιχνίδια για αρχαία Αίγυπτο, αρχαία Ελλάδα, αρχαία Ρώμη κ.ά.)
- http://users.thess.sch.gr/ipap/index.htm (ιστοσελίδα Γιάννη Παπαθανασίου για την ελληνική τέχνη και ιστορία ? διαδραστικοί χάρτες και δορυφορική περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, π.χ.
- http://www.de.sch.gr/~chdimou/historia.htm (επιλεγμένες συνδέσεις για την Ελληνική και την Παγκόσμια ιστορία, για μουσεία και για ιστορικές προσωπικότητες)
- www.parliament.gr (Έκθεση Βουλής των Ελλήνων), www.parliament.gr/1821 (Η Ελληνική Επανάσταση του 1821)
- http://www.istoria.gr (ιστοσελίδα του περιοδικού Ιστορία εικονογραφημένη)
- http://www.youtube.com (ιστοσελίδα με μουσικά βίντεο, όπου μπορεί κανείς να αναζητήσει ιστορικά θέματα)
- http://www.culture.gr (Οδυσσέας, κόμβος του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Πολιτιστικό Χάρτη με μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας)
- http://www.cycladic-m.gr (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή)
- http://www.xanthi.ilsp.gr/istos (παρουσίαση "Βυζαντινή Ζωγραφική")
Ενδεικτικά για τη διδασκαλία της Ιστορίας - διδακτικά σενάρια:
- http://www.pi-schools.gr/hdtc/material/material.htm (Κέντρο εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, Π.Ι. Ελλάδας, επιμορφωτικό υλικό για αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση)
- http://www.e-yliko.gr (εκπαιδευτική πύλη του ΥΠΕΠΘ με πλούσιο υποστηρικτικό υλικό)
- http://www.netschoolbook.gr (ιστοσελίδα που επιμελείται η Τερέζα Γιακουμάτου και φιλοξενεί μελέτες για την Ιστορία, διδακτικές προτάσεις και υποστηρικτικό υλικό)
- http://www.moec.gov.cy > Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης > Εκπαιδευτικό υλικό > Ιστορία http://www.schools.ac.cy/eyliko/mesi]
- http://www.e-epimorfosi.ac.cy > e-yliko > e-yliko > download υλικό (επιμορφωτικό υποστηρικτικό υλικό για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου)
Πηγές :
Μαρία Παπαλεοντίου, Φιλόλογος,